1 juli 2016

Energetische Dierentherapie

Wat is energetisch behandelen?
herplaatste dieren tolken1Dat is het werken met de alom aanwezige universele energie, om het zelf genezend vermogen van het dier te stimuleren en te herstellen. Zodat genezing op natuurlijke wijze plaatsvind. Het natuurlijk evenwicht en balans wordt hersteld en het dier komt zo weer volledig in zijn/haar eigen kracht te staan.

Wanneer kies je voor een energetische behandeling?
Bij vage klachten, stress, onbalans (fysiek & mentaal), niet medische klachten en klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. Ook bij het ondersteunen van een reguliere behandeling/therapie of tijdens het herstel daarvan, na een ingrijpende gebeurtenis, een stressvolle periode etc. kan een energetische behandeling heilzaam zijn
Tevens is het een fijne manier om een (ouder e/o herstellend) dier van extra energie te voorzien.

Wanneer dier en mens nauw samen leven beïnvloed je elkaar. Soms leidt tot klachten. Door te ontdekken waar de oorsprong ligt, hoe beïnvloeding werkt en in stand gehouden wordt, kunnen dier en mens dit samen doorleven verwerken en loslaten/ombuigen. Hiervoor is de z.g. combi behandeling Dier & Mens zeer geschikt.

Hoe gaat het in z’n werk?
Wanneer je kiest voor een energetische behandeling voor je dier volgt er eerst een intake gesprek. Er is dan ruim aandacht voor een kennismaking tussen het dier en mij (en uiteraard ook met de eigenaar). Dit is belangrijk, zo geef je als behandelaar het dier de gelegenheid te wennen aan jou en je energie. Het wordt voor het dier dan makkelijker en prettiger om ontspannen en vrijwillig een behandeling toe te staan.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te behandelen. Naar aanleiding van de klachten, de omstandigheden, de aard en het welzijn van het dier, wordt in overleg een keuze en een afspraak gemaakt. Na afloop wordt de behandeling besproken en gekeken naar het vervolg. Afhankelijk van de aard van het “probleem” en het verloop van de behandeling zijn er soms meerdere sessies nodig, soms is een enkele sessie voldoende. Alles gebeurt in overleg met de eigenaar. Zie Mogelijkheden

Uit de praktijk blijkt dat tijdens het behandelen ook het telepathisch contact met de dieren vaak vanzelf gaat stromen en dat ervaar ik als voordeel. Het helpt duidelijk te krijgen hoe een dier iets ervaart en hoe het dier geholpen zou willen worden.

Gebruik van een pendel kan me helpen om heldere antwoorden te verkrijgen. Wierook vind ik in sommige situaties een fijn middel om het contact tussen mij als energetisch dierentherapeute e/o tolk, het dier en de kosmos versterken. Toch ben en blijf ik vooral mijn eigen nuchtere ik, volledig aanwezig in het nu.

Resultaat en “geloof in..” hoeven bij een energetische behandeling niet perse samen te gaan. Soms is tijdens een behandeling al te merken dat een dier door een blokkade heen “breekt”, iets afschudt/loslaat. In de dagen/weken na de behandeling worden vaak (grote en kleinere) positieve veranderingen bij het dier opgemerkt.

Zowel voor het energetisch behandelen als het telepathisch communiceren geldt dat dit niet afhankelijk is van tijd, plaats en ruimte. Een behandeling op afstand is dus mogelijk, soms zelfs wenselijk wanneer het dier de aanwezigheid van vreemden/een behandelaar als te stressvol ervaart. Echter geef ik er indien mogelijk de voorkeur aan om bij een energetisch consult fysiek bij het dier aanwezig te zijn. 

Als gevolg van wat al van nature gebeurde (zie Over mij/ Mijn reis naar het heden) heb ik me hier in laten scholen, om zo dieren en hun eigenaren op verantwoorde wijze te kunnen ondersteunen. Na het behalen van mijn diploma tot energetisch dierenbehandelaar, volg ik nu de specialisatie tot energetisch dierentherapeute. In dit deel van de scholing zal er nóg dieper op de materie in gegaan worden, waardoor ik als energetisch dierentherapeute steeds de optimale methode voor ondersteuning weet te vinden en toe te passen.

Wilt u weten of een energetische behandeling iets voor uw dier is?
U kunt het Contactformulier invullen of bellen met uw vraag/situatie zodat ik u een concreet antwoord kan geven. Rechtstreeks e-mailen mag ook: info@dima-mojela.nl

error: zie Diclaimer!